Kvartsmara

Kvartsmaraton 10,5 km

Kvartsmaran går genom de centrala delarna av Kungsbacka och är perfekt för dig som känner att 21 km är lite för långt.

Alf Lundgrens minneslopp

Alf Lundgren var under mer än 20 år en eldsjäl inom Kungsbackaloppet. Han var en av dem som ställde upp när det var nära att loppet skulle ställas in efter nästan 100 lopp i obruten följd.

Vid Kungsbackaloppet den 22 april 2017 avled Alf hastigt när han i vanlig ordning cyklade efter löparna, för att säkerställa att alla löparna kom i mål. Hans hjärta stannade när han höll på med idrotten som betydde så mycket för honom. Han var under många år själv en aktiv löpare, men också en uppskattad tränare och ledare i IF Rigor. Alf blev 79 år gammal.

 

Start:
Starten går från Torget (Storgatan 13) kl. 11.30
Mål:
Torget
Baninformation:
Banan är flack och löpvänlig på asfalterade gator och vägar. Banan är kontrollmätt och markerad för varje kilometer. Karta över bansträckningen finns till höger

Uppvärmning:

Du är välkommen att värma upp på Tingbergsvallens allväderslöparbanor som står tillgängliga under hela dagen, Västra Villastaden och längs Kungsbackaån. Organiserad uppvärmning sker i startområdet organiserad av Nordic Wellness.

Vätska:
Vatten och sportdryck serveras var 5:e kilometer. Vid mål finns även juice.

Nummerlappar:
Nummerlappar kan hämtas vid två olika tillfällen.
Hämtas fredag 26 april mellan kl. 16.00-19.00 i Varlaskolans Idrottshall (Kungsgatan 10).
Hämtas lördag 27 april mellan kl. 8.15-11:00 i Varlaskolans Idrottshall, (samma plats som omklädning sker) inne i sporthallen.
Omklädning:
Herrar & Damer klär om i Varlaskolans Idrottshall (Kungsgatan 10).
Anmälan och avgift:
Anmälningsavgiften för Kvartsmaraton är 230 kronor.
Anmälan och betalning sker genom Kungsbackaloppets hemsida senast torsdagen den 25 april 2019.
Efteranmälan
Kan ske fredagen den 26 april mellan klockan 16:00 till 19:00 i Varlaskolans Idrottshall (Kungsgatan 10).
samt tävlingsdagen klockan 08.15 – 11.00 i Varlaskolans Idrottshall, (samma plats som omklädning sker) inne i sporthallen, mot en extra avgift på 100 kronor.
Priser:
Segraren i Kvartsmaran erhåller Centralföreningens silvermedalj på platta samt inteckning i vandringspris. Priser till de tre första och minnesplakett till samtliga som fullföljer loppet samt utlottning av priser på nummerlappen.
Resultat:
Resultatlista sätts upp vid målområdet på Torget. Resultaten återfinns också på vår hemsida efter loppet.
Övrigt:
Svenska Friidrottsförbundets regler gäller. Du deltar på eget ansvar.
Upplysningar:
E-mail: Kungsbackaloppet@gmail.com
Kungsbackaloppet-Kvartsmaraton-Page
Kommentarer
26
Jens

Varför måste jag lämna tid för 21 km om jag ska springa 7 km?

Lars Carlsson

Då vi blir allt fler löpare, kan det vid starten underlätta om man har seedningsgrupper. Det gäller framför allt 21km-loppet, så vi förbereder oss för att starten av 119:e Kungsbackaloppet kan organiseras på detta sätt. Vänligen skriv in en tid för distansen 7km, så ska vi se om vi kan finjustera anmälningsformuläret.

Stefan Manning

Finns det maxtider på 14 km och halvmara?

Lars Carlsson

När det gäller Halvmaraton 21km, kommer vi att testa maxtider vid 10,5km (1tim 30 min) och vid 16km (2tim 30 min), då dessa längdpositioner passerar direkt i anslutning till Borgmästaregatan (gatan där mål och start sker)

Lennart Nylander

Jag springer för OK LINDÉNA
(Jag skrev detta vid anmälan. Skulle jag skrivit detta en gång till? )

Lars Carlsson

Hej Lennart! Nej du behöver inte skriva det en gång till om det skrevs i anmälan!

Lennart Nylander

Hej Lars
Jag kan ha missat skriva klubben jag springer för: OK LINDÉNA. Så får ni gärna komplettera med detta. Tack så länge. Vi ses 22/4. 11:00 senast.

Lars Carlsson

Jag fixar ändringen!
mvh Lars

Christina

Hej! Mina kollegor undrar om man kan gå/promenera eller måste ett lopp springas? (Tänker i första hand på 7 km)

Lars Carlsson

När det gäller 7km kanske det är en del som periodvis går i loppet. Viktigt att tänka på är att man inte ställer sig långt fram vid starten och att man försöker hålla en sida fri för löpare som springer förbi, då 7km-loppet och 14km-loppet har samma sträckning (men 14km springer 2 varv).

Oliver

Är banan väldigt flack och snabblöpt? Höjdskillnad? Löper man på asfalt eller kullersten? Brukar det vara mycket publik som hejar på?

Lars Carlsson

Banan är flack och många sätter personliga rekord på den. Största delen är på Asfalt, kullersten på stora torget.

Sara Brodén

Hej, får man springa med rullstol (anpassad för löpning) i det här loppet? Tänker framförallt på sträckan 7,5 och 14 km.

Lars Carlsson

Det är helt okej !

Matilda

Hej! Jag undrar hur ni tänker göra med att det var fyra personer på sjukilometersloppet som sprang fel och kom en kortare väg och därför fick bättre tider och platser än de som sprang hela banan? Det måste ju varit fler än jag som räknade de som kom fel?

Samuel

Hej,
Jag sprang 7 km idag och var tvåa på upploppet men döm om min förvåning när fyra löpare kommer in från höger (längs Kungsbackaån) och går i mål före mig. De har hoppat över svängen i villaområdet och därmed tagit en betydligt kortare väg (ca 600 m) än den riktiga banan. Mycket tråkigt att arrangören inte gör något åt detta samt att de fuskande löparna inte säger något utan glatt tar emot sina priser. Inte fair play, direkt. Det rimliga hade varit att diska löparna som avvek från banan men i och med att inget gjordes trots påpekande från flera personer undrar jag hur arrangören tänker lösa detta nu?

Mimmi

Hej! Var ser man om man vunnit på utlottningen/startnr? Är det de 3 främsta lagen i lagtävlingen i varje kategori som får pris? Var hämtas ev priser isf för båda ovanstående om man missade det på tävlingsdagen?

Fredrik

Hej,

Vill börja med att tacka för ett trevligt lopp.

Hur kommer resultatlistan korrigeras med tanke på de personer som sprang fel mot slutet av 7km-loppet?
Självklart surt för de som sprang fel, men värre för de personerna som sprang in precis bakom och missade sina pallplatser.

Tror de allra flesta ser loppet som en kul grej men vill ni att folk skall betala flera hundra kronor för att springa så borde det finnas krav på att grundläggande regler följs.

Linda

Hej, har ni inte kvar 14km??

Lars Carlsson

För att få evenemanget mer kompakt, samt att vi ifrån arrangörshåll tror att distansen 10,5 km (kvartsmaraton) kommer vara lika eller mer populär än 7 resp 14 km, beslutade vi att det här året ta bort 7 & 14 km till förmån för det mer etablerade distansen kvartsmaraton. På kvartsmaratonloppet springer man på samma bana som halvmaratonloppet fast endast 1 varv istället för två varv.

Sandra Alexandersson

Hej! Jag har försökt att anmäla mig till ett av loppen men det verkar vara nåt fel, kan jag göra på nåt annat sätt?
Sandra

Lars Carlsson

Testa den här länken, eftersom vi lägger om till den, för att det ska gå lättare att anmäla på mobil.
anmälan till kungsbackaloppet

ida

hej är det någon åldersgräns för 10,5 km loppet??

Lars Carlsson

Nej det finns ingen fastslagen åldersgräns ifrån RF avseende lopp som är kortare än halvmaraton. Förutsättningen är att man ska kunna klara av sträckan utan någon påtaglig skaderisk föreligger.

Lappen

Är 10.5km loppet seedande för Göteborgsvarvet? Stod nåt om det i GP idag 5/4-19. Eller är det 21km loppet?

Lars Carlsson

Båda Loppen kan använda för seedning, men gäller först året efter på Göteborgsvarvet (eftersom Göteborgsvarvet vill ha inkomsterna ifrån sina egna seedningslopp)

Lämna en kommentar