Publik

Vi planerar att genomföra Kungsbackaloppet i full skala den 23 april 2022.

Vi ser nu fram emot att 2022 ska bli ett tävlingsår som inte präglas av covid-19. Vi fortsätter följa utvecklingen från Folkhälsomyndigheten och Regeringen och hoppas verkligen att 2022 års lopp blir ett kul publikår. // MVH Tävlingsledningen

 

Loppet ur ett publik-perspektiv:

Självfallet vill alla ha bra platser för att titta på och heja fram släktingar, vänner och bekanta. Här är några tips på platser, där du kan ha koll på läget, komma med glada tillrop och filma.

Efter starten vid Skansen
Samtliga sträckor startar på torget i Kungsbacka och löparna springer ner längs Storgatan. Strax innan Skansen tar de till vänster och sedan över gångbron. Därefter går loppet på cykelbanan läng Kungsbackaån.

Vid församlingshemmet Skansen ser man löparna väldigt bra.

Innan mål i barn- och ungdomsloppen samt Motionären
På slutet kommer löparna längs med Kungsbackaån och springer sedan över den gröna gångbron in på Norra Torggatan. Här ser man de tävlande under ganska lång tid.

Vid Skogskapellet
Löparna som springer 10,5 och 21 km passerar parkeringen vid Skogskapellet och fortsätter sedan ner mot staden på andra sidan Särövägen. Här har du chans att se deltagarna två gånger.

Vid Varlaskolan
Ett smart tips för att se löparna flera gånger under de längre loppen är att efter starten gå till rondellen vid Valakolans aula. Här passerar de tävlande efter ca 5 km och 15 km. Härifrån är det sedan bara ca 300 m att gå tillbaka till torget för att se varvning och/eller målgång. 

 

Publikattraktioner Innerstaden
Givetvis kommer det att finnas både erbjudanden och aktiviteter för dig som är publik i samband med loppen. En hel del av detta är för närvarande under planering, men vi återkommer inom kort med information om vad som gäller.